Vi handlet for en tid tilbake inn et noe slitent Rolling Thunder-kabinett. Kabinettet ble kjøpt som “skrapelodd”. Dvs vi hadde sett utsiden på kabinettet, men ikke forsøkt å skru på strømmen på det. Vi la inn et bud på tusen kroner.

Etter at vi slo på strømmen, så ble det rimelig åpenbart at selgeren definitivt hadde fått valuta for pengene (hvilket er helt ok, da han er en venn av oss og vi også har handlet rimelige ting, som virker fra han). Ved første test, så slapp kabinettet umiddelbart ut blårøyk på alle bauer og kanter. Det viste seg at poweret hadde eksplodert og kretskortet på monitoren var brent beyond repair.

Heldigvis, så virket selve spillet.

Rolling Thunder har stått på bakrommet ganske mange måneder nå, men nå er det dags for restaurering.

Amerikanerne hater oss. Ikke fordi vi er slemme, men fordi vi i europa hadde CRT-TVer med SCART-plugg.

CRT arcademonitorer produseres ikke lenger, men hvis man er litt tålmodig, så kan man slå kloa i en 19″ TV uten å betale for det. Disse ender gjerne på fyllinga når folk rydder på loft og kjellere.

Jeg har kjelleren full av slike TV’er, men de fleste har vært 20″ og oppover og har ikke passet i den veldig fastmonterte monitorramma til Rolling Thunder. For et par uker siden, så slo jeg kloa i en 19″ på Finn.

Du må normalt opp med 5 skruer for å komme til billedrør og elektronikk. Billedrøret er festet med 4 bolter i kassa. Hvis du har en 19″ TV, så passer denne rett inn i monitorramma til en 19″ monitor, men man må konstruere en festeplate for elektronikken.

M.h.t. tilkobling, så er det enkleste å dra ut R,G,B, sync, blanking og videojord-signalene fra JAMMA-harnesset og så koble dette direkte på en vanlig scartplugg. Ved å sette korrekt spenning på SCART-kontrollpinnene, så vil TV’en automatisk velge signalkilde. Så lenge man har en TV med mekanisk bryter (== husker power staten sin), så vil man ikke merke at det er en TV, og ikke en arcademonitor, som står inne i kabinettet.